Heeft jouw LinkedIn Company Page ook geen optie voor status update…

Op je persoonlijke pagina kun je een status update geven. Dit is de plek waar je soms iets deelt waar je mee bezig bent. Een andere keer deel je een link naar een interessant artikel of een leuke site. Sommige mensen koppelen Twitter aan LinkedIn. Bij de één zie je dan in de status update elke Tweet* langskomen, de ander is er wat selectiever in.

Op 6 oktober 2011 kondigde LinkedIn op haar Blog aan dat je nu ook als bedrijf status updates kunt plaatsen. Kijk, daar hebben we wat aan! Nu kun je ook als bedrijf onder de aandacht komen op de homepage van je volgers. (Bedrijven hebben volgers, personen connecties). En nog mooier natuurlijk… als iemand een reactie (comment) bij zo’n update plaatst, komt daarmee je bedrijf ook onder de aandacht van alle connecties van die persoon.

Net als vele internetgebruikers, moet ook ik bekennen dat ik een beetje verslaafd ben. Word Feud haalde ik al na twee dagen van mijn telefoon. Telkens kijken of iemand al een woord had gelegd zodat ik weer mocht. Veel heeft het niet opgelost. Nu log ik vaak nog even in op LinkedIn en kijk ik of er leuke vragen te beantwoorden vallen. Zeer verslavend.

Binnen een paar dagen kwam ik meerdere malen dezelfde vraag tegen: “How do I share a status update from my company page, there is no box to do so!” De eerste twee antwoorden waren in de strekking van ‘dat kan ook helemaal niet, status updates doe je als persoon, niet als bedrijf’. Schokkend. Deze reacties kwamen van mensen die min of meer fulltime vragen beantwoorden. Meer dan 1000x een ‘best answer’ hebben geleverd.

LinkedIn bedrijfspagina share update boxMaar hoe zit dat nu met jouw LinkedIn Company Page? Kun jij wel het vakje vinden waar je een status update kunt schrijven? Als jij op je LinkedIn company page op ‘admin tools’ en dan op ‘edit’ klikt en geen vakje ziet om een status update te plaatsen, dan heb jij geen ‘designated admin’ toegewezen aan je pagina. Veel eenmansbedrijven slaan deze stap over. Immers, wie dan jijzelf kan inloggen? De LinkedIn Company Page status update werkt echter alleen als er één of meerdere admins zijn toegewezen. Wijs altijd als eerste jezelf toe!

Ik ben verschillende mensen tegen gekomen die het probleem dachten op te lossen door even iemand als admin aan te wijzen. Gevolg: alleen die persoon kan nog in het edit gedeelte van de pagina komen. Jij staat buiten met de deur op slot! Is dit je overkomen? Zorg dan dat die admin jou ook invult als admin en je hebt beiden toegang + je kunt nu als bedrijf status updates delen! Als je hier hulp bij nodig hebt moet je maar even mailen, ik help je graag op weg.

Heb jij al updates vanaf je bedrijfspagina geplaatst? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

________________________________________________________________

**PS** Vind jij de updates van sommige van je contacten niet interessant. Dit is simpel te verhelpen. Beweeg je muis over een status update van de persoon waarvan je de updates wilt verbergen. Rechtsboven verschijnt nu een kruisje. Klik hierop: je zult de updates van deze persoon niet meer zien, zonder je waardevolle connectie te verliezen. Wat is jouw handige LinkedIn tip? Deel je tips, als je ook je Twitter handle opgeeft, deel ik jouw tips als RT

Advertenties

Over Petra Fisher | The LinkedIn Addict

Petra Fisher [@PetraFisher] is a speaker, trainer and coach with a strong focus on Corporate LinkedIn Training, Executive LinkedIn Coaching and Social Media Marketing. Wannabe Nerd | Train the Trainer | Allround Happy Person | @linkedinADDICT | Amsterdam | Australia | USA | Skype · http://petrafisher.com
Dit bericht werd geplaatst in LinkedIn, Quick tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s