Nog 4 Redenen waarom jij als ondernemer wilt bloggen

Wist je dat een blog aan je website toevoegen je echt helpt hoger te scoren in de zoekmachine resultaten? Zoekmachines zijn dol op je blog. Waarom? Goede vraag! Het volledige antwoord zal altijd een mysterie blijven, een aantal dingen weten we echter wel. Lees verder om vier redenen te ontdekken waarom jij als ondernemer wilt bloggen.

1. Vriendelijke structuur

Blogs zijn van nature bijzonder “zoekmachine vriendelijk” daar hoef je weinig voor te doen. Zoekmachines doorlopen continue het Internet om de tekst op elke website te indexeren. De HTML code en structuur van je site spelen een belangrijke rol bij de vindbaarheid van je site. Blogs, en met name WordPress blogs, hebben een structuur die voor zoekmachines heel eenvoudig te navigeren is.

2. Rijk aan ‘keywords’

Bij een blog gaat elk artikel – elke blogpost – over een specifiek onderwerp; het is daarom heel makkelijk om ‘keywords’ strategisch toe te voegen. Een blog gebruikt automatisch de titel van je post en voegt deze toe aan je pagina titel en je pagina URL. Dit zijn nu net twee posities waar zoekmachines veel belang aan hechten!
Blogpost zijn kleine artikelen met een heldere focus, die de neiging hebben op natuurlijke wijze ‘keywords’ herhaaldelijk te gebruiken. Kijk maar hoe vaak ik de woorden ‘blog’ en ‘zoekmachine’ al heb gebruikt.

3. Steeds wat nieuws

Zoekmachines geven een hogere ‘ranking’ aan sites die regelmatig iets nieuws bieden dan aan sites waar niks verandert. Hoe ouder je site, hoe minder relevant een zoekmachine deze vindt. Een blog is een wel heel eenvoudige manier om te zorgen dat je blog altijd als actueel gezien wordt. Gelukkig is blogsoftware tegenwoordig bijna even eenvoudig te bedienen als een tekstverwerker, dus is het erg makkelijk om zonder webmaster regelmatig iets nieuws toe te voegen.

4. Lekker veel links

Zoekmachines kijken ook naar de hoeveelheid links op een pagina. Inkomende links en uitgaande. In het algemeen kun je stellen meer links is beter dan minder. Met name inkomende links, dus andere sites die naar jouw site linken worden door zoekmachines zeer gewaardeerd. Omdat blogposts altijd een sterke focus hebben, en vaak handige informatie bevatten, is de kans groot dat mensen naar je blog gaan linken. Die kans is groter dan naar een statische website. Immers, met elke blogpost creëer je nieuwe kansen dat er naar je site gelinkt wordt! Zelfs interne links, dus bijvoorbeeld van deze blogpost naar mijn pagina over bloggen helpen mee in je ranking bij de zoekmachines.

Samengevat:

 • Maak een blog voor je bedrijf, liefst in WordPress, want dat is erg zoekmachine vriendelijk.
 • Hang je blog aan hetzelfde domein als je website.
 • Zorg dat iemand de verantwoording neemt regelmatig te posten. Eens per maand is ook regelmatig!
 • Het is goedkoop en een zeer effectieve aanvulling op je overige marketing.

Ik ben benieuwd naar jouw blog, plaats hieronder de link en een korte omschrijving en ik kom zeker een keer bij je kijken!

Over Petra Fisher | The LinkedIn Addict

Petra Fisher [@PetraFisher] is a speaker, trainer and coach with a strong focus on Corporate LinkedIn Training, Executive LinkedIn Coaching and Social Media Marketing. Wannabe Nerd | Train the Trainer | Allround Happy Person | @linkedinADDICT | Amsterdam | Australia | USA | Skype · http://petrafisher.com
Dit bericht werd geplaatst in Bloggen, Quick tips, Social Media Marketing en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nog 4 Redenen waarom jij als ondernemer wilt bloggen

 1. Hey Petra,

  Heerlijk artikel zeg! Ik hoop dat het flink wat views krijgt. Op onze oude site besloten wij ook te bloggen. Omdat we ons erg ‘verplicht’ voelde het (te) vaak te updaten besloten wij het Artikelen te noemen in plaats van een Blog.

  http://www.buitenaardig.nl/artikelen/

  Op onze nieuwe site hebben we besloten het op een minimalistische manier aan te pakken. Wie weet toch wel weer verstandig om het op een subtielere manier terug te laten komen.

  Met vriendelijke groeten,

  Philip Wallage
  BuitenAardig / AardigSociaal

Reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s