Mini cursus zoekmachine optimalisatie deel 2

SEO Search Engine OptimisationJe bestaande site of blog aanpassen om sneller door zoekmachines gevonden te worden schrikt vaak af. Dat is toch hardstikke veel werk? Gelukkig valt dat mee. Hieronder 5 tips die je gelezen moet hebben, voor je aan de slag gaat met links van en naar je site. In deel 1 van de mini cursus zoekmachine optimaliatie (SEO) gaf  ik  je een  actieplan om in 7 stappen keywords zo natuurlijk mogelijk in je site of blog te integreren. Deze week kun je aan de slag gaan met het creëren van zinvolle inbound en outbound links.

#1 Waarom zijn links belangrijk?

Heb je ooit iets over zoekmachine optimalisatie (SEO) gelezen? Dan weet je dat links naar je pagina of blog belangrijk zijn. Het gaat dan niet alleen om hoeveel links er op Internet naar je site of blog linken, maar ook – juist – om het belang dat Google en andere zoekmachines aan deze pagina hechten.

#2 Links van ‘powerful’ sites naar jouw site

Een eenvoudige manier om links van belangrijke sites naar de jouwe te verkrijgen is door ze zelf te plaatsen! Dit kan op sites als ‘startpagina’ en dan met name specifieke dochterpagina’s. Kijk bijvoorbeeld op de LinkedIn dochter van startpagina onder social media cursus. Daarnaast kun je op belangrijk blogs een comment plaatsen. Daar kun je tegenwoordig bijna altijd behalve je naam ook je URL invullen. Door middel van de leuke, gratis, tool website grader kwam ik er achter dat er links van Frankwatching.com  en Dutchcowboys.nl  naar mijn site bestaan. Geen mens die er op klikt, maar Google leest die links wel!

#3 Outbound links: ‘anchor text’

Vaak worden outbound links geplaatst als een vorm van Linkruil. Ik link naar jou en jij linkt naar mij. Er zijn echter eleganter manieren om outbound links in je site of blog te integreren. In de tekst van tip #1 in dit blog staan al vier outbound links! Belangrijk is de tekst die je selecteert om de link toe te voegen. Klik hier om contact met mij op te nemen is niet handig. Google indexeert dan het woord hier (de ‘anchor text’ van deze link). Beter is de optie: neem contact op met Petra Fisher LinkedIn Mastercoach. In dat geval indexeert Google mijn naam en de woorden LinkedIn en Mastercoach. In dit geval is sprake van een zinvolle ‘anchor text’.

#4 Outbound links: waar gaat het over?

Door strategisch gebruik te maken van outbound links, kun je Google vertellen waar je pagina over gaat. Links zijn een ‘signaal’ dat jij naar zoekmachines stuurt om te vertellen waar je site over gaat. Een belangrijk signaal dat ik naar zoekmachines wil sturen is dat ik gevonden wil worden als LinkedIn Mastercoach. Je voelt hem al aankomen… het kan geen kwaad om naar één of twee interessante artikelen van anderen te linken, als ze schrijven over een onderwerp dat voor jou belangrijk is. Google gebruikt deze links om een beter beeld te krijgen waar jouw site of blog over gaat. Dus los van de content van je eigen site speelt de content waar je naar linkt een belangrijke rol bij het trainen van Google om de context van jouw site te bepalen. Zo kun je naast mijn blog bijvoorbeeld ook Getting started with LinkedIn van Flying Solo lezen.

#5 Geweldige content: Inbound links

Tot slot is geweldige inhoud van je site of blog natuurlijk een prachtige manier in inbound links uit te lokken. Als jij echt waardevolle informatie deelt, dan zullen mensen daar graag, spontaan naar verwijzen. Dit kunnen links zijn van hun eigen blog of site. Maar vlak ook links naar jouw site die mensen plaatens op Facebook, Twitter en LinkedIn niet uit.

Als jij op een elegante manier een link naar mijn site of blog weet te plaatsen, laat me dat dan weten. Via een tweet zal ik dan met de wereld delen hoe leuk het is dat er op www… een link naar mijn site is geplaatst. Hiermee heb jij meteen via Twitter een link (en traffic) naar je site te pakken!

»Welke tips heb jij nog om op elegante en natuurlijke wijze links te genereren?«

Over Petra Fisher | The LinkedIn Addict

Petra Fisher [@PetraFisher] is a speaker, trainer and coach with a strong focus on Corporate LinkedIn Training, Executive LinkedIn Coaching and Social Media Marketing. Wannabe Nerd | Train the Trainer | Allround Happy Person | @linkedinADDICT | Amsterdam | Australia | USA | Skype · http://petrafisher.com
Dit bericht werd geplaatst in SEO, Social Media Marketing en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s