LinkedIn: 5 tips om jouw content op te laten vallen!

Facebook Twitter LinkedIn Google+Infobesitas, information overload, ook jouw doelgroep, potentiële klanten hebben hier last van. Hoe zorg je er nu voor dat tussen die veelheid aan informatie jouw content opvalt op LinkedIn? Om te zorgen dat jouw content boven het maaiveld uitsteekt, hieronder 5 tips om de zichtbaarheid van je content op LinkedIn te vergroten. LinkedIn gaat niet over het verzamelen van zoveel mogelijk connecties. Het gaat om het netwerken met die connecties en zodoende in de LinkedIn netwerken van jouw connecties kunnen tappen!

Tip #1. Start discussies in relevante groepen

In groepen kun je netwerken met mensen die (nog) niet tot jouw connecties behoren. Reageer op discussies en plaats in je reactie een link naar relevante informatie op jouw site zonder een verkooppraatje te houden. Deel informatie en kennis op LinkedIn. Om nog sneller Top Of Mind “TOM” te worden: start je eigen LinkedIn groep.

Tip #2. Gebruik LinkedIn Answers om vragen uit jouw branche te beantwoorden

Dit is een leuke manier om jezelf te positioneren als ‘thought leader’ op een bepaald onderwerp. Het helpt je om sneller Top Of Mind ‘TOM’ te worden in je branche. Net als bij de discussies in LinkedIn groups deel je in je antwoorden links naar je site als daar voor de vragensteller relevante informatie te vinden is.

Tip #3. Zorg dat je LinkedIn company page tip top in orde is

Maak met name gebruik van de mogelijkheid om je producten/diensten hier op LinkedIn tentoon te spreiden. Geef bekendheid aan je LinkedIn company page via al je marketing kanalen om volgers te krijgen. Nu kun je al deze volgens op LinkedIn bereiken door vanaf je LinkedIn company page updates te plaatsen.

Tip #4. Deel opmerkelijke content via je persoonlijke LinkedIn profiel

Mensen zien LinkedIn vaak niet als een plaats om kennis te vergaren. Via je status update kun je echter juist op LinkedIn content delen! En als jij en je collega’s vanuit je persoonlijke LinkedIn profiel reageren op status updates van je LinkedIn company page breng je deze update onder de aandacht van je gehele persoonlijke netwerk. Zorg dat je comment iets toevoegt of uitdaagt tot verder lezen.

Tip #5. Reageer op de updates van anderen

Plaats in je comment een link naar content die waarde toevoegt voor je lezer. Dit genereert interesse bij anderen in de content die jij post en kan je helpen een nieuw publiek te bereiken! Jouw opmerking komt langs op de homepage van het hele LinkedIn netwerk van degene waarop jij reageert!

» Hoe zorg jij ervoor dat je content niet verloren gaat in de overvloed op social media? «

Over Petra Fisher | The LinkedIn Addict

Petra Fisher [@PetraFisher] is a speaker, trainer and coach with a strong focus on Corporate LinkedIn Training, Executive LinkedIn Coaching and Social Media Marketing. Wannabe Nerd | Train the Trainer | Allround Happy Person | @linkedinADDICT | Amsterdam | Australia | USA | Skype · http://petrafisher.com
Dit bericht werd geplaatst in LinkedIn, Quick tips, Social Media Marketing, Socialmedia Tips en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s