Google+ 5 tips om jouw content op te laten vallen!

Facebook Twitter LinkedIn Google+Infobesitas, information overload, ook jouw doelgroep, potentiële klanten hebben hier last van. Hoe zorg je er nu voor dat tussen die veelheid aan informatie jouw content opvalt in Google+? Om te zorgen dat jouw content boven het maaiveld uitsteekt, hieronder 5 tips om de zichtbaarheid van je content op Google+ te vergroten.

Tip #1. Hefboomwerking (leverage) van je Google+ business pagina

Begin met het aanmaken van een Google+ bedrijfspagina als je die nog niet hebt. Klik hier om je Google+ bedrijfspagina aan te maken. Wil je wat meer uitleg, dan is het blog van Dominomarketing een aanrader. Moedig je fans aan om je Google+ bedrijfspagina toe te voegen aan hun ‘circles’ en optimaliseer je Google+ bedrijfspagina om het bereik van je content op Google+ te vergroten. Google+ is een sociaal netwerk dat bloeit op visuele content, dus gebuik veel afbeeldingen in je Google+ marketing strategie.

Tip #2. Ga strategisch om met je ‘circles’

Gebruik je ‘circles’ om te bepalen voor wie je content en informatie het meest relevant is. Deel nieuwe content bewust in die Google+ ‘circles’ in plaats van het klakkeloos met iedereen te delen. Dit is hetzelfde principe als het delen in LinkedIn Groups.

Tip #3. Think outside the box… ehm ‘Circle’

Overweeg op welk moment het strategisch is je content eens in Google+ hangouts in plaats van circles te delen.

Tip #4. Tag anderen in je posts

Dit is een slimme manier om anderen te betrekken bij je social media marketing strategie. Daarnaast helpt het om jouw content ook onder hun Google+ contacten te delen.

Tip #5. Stel je pagina open voor Direct Connect

Google begint Google+ posts van bedrijven met Direct Connect op te nemen in zoek resultaten! Maak jouw Google+ pagina beschikbaar voor Direct Connect en doe je voordeel met het feit dat Google+ onderdeel is van de meest krachtige ‘social engine’ van het moment.

» Hoe zorg jij ervoor dat je content niet verloren gaat in de overvloed op social media? «

Over Petra Fisher | The LinkedIn Addict

Petra Fisher [@PetraFisher] is a speaker, trainer and coach with a strong focus on Corporate LinkedIn Training, Executive LinkedIn Coaching and Social Media Marketing. Wannabe Nerd | Train the Trainer | Allround Happy Person | @linkedinADDICT | Amsterdam | Australia | USA | Skype · http://petrafisher.com
Dit bericht werd geplaatst in Google +, Quick tips, Social Media Marketing, Socialmedia Tips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reageren:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s