LinkedIn profiel van Top tot Teen! Deel 2 [leestijd: 2 minuten]

LinkedIn Profiel Petra Fisher Bewerken

Je professionele titel in de kopregel is één van de meest krachtige LinkedIn profiel elementen. Tegelijkertijd is dit één van de onderdelen van het LinkedIn profiel dat door veel mensen niet benut wordt. Jammer. Zodra iemand met jou linkt krijgen al zijn connecties jouw naam en professionele titel te zien. Je hebt 120 tekens om een eerste indruk te maken. Maak dan ook maar meteen een goede indruk!

Hoe krijgen nou zoveel mensen het voor elkaar de professionele titel op LinkedIn fout te doen?

Simpel! LinkedIn doet niet echt moeite om je hier op weg te helpen. Integendeel. Standaard staat hier de functie titel van je huidige baan. Zonde, want het is één van de drie dingen die de mensen van jouw LinkedIn profiel zien. Naam, foto en professionele titel zie je bijvoorbeeld in één oogopslag in de zoekresultaten.

LinkedIn Profesionele Titel Petra Fisher LinkedIn Training Jan Vermeiren Perry van BeekStaat hier automatisch je huidige functie titel en is die ook nog eens redelijk nietszeggend? Enig idee hoeveel ‘eigenaren’ er op LinkedIn staan? Of ‘manager’, manager waarvan? In 120 tekens kun je een mooie volzin maken. Of verschillende verantwoordelijkheden opnoemen. Denk vanuit je klant. Wat voeg jij voor waarde toe? Welk probleem los jij op?  Maak je professionele titel in Word zodat je makkelijk kunt laten tellen hoeveel tekens je hebt gebruikt. En als je dan toch bezig bent, doe dan gelijk even een spelcheck!

Hoe zet je die geniale professionele titel nu in de kopregel van je LinkedIn profiel?

 • Beweeg je muis over [profiel]
 • Kies [profiel bewerken]
 • Klik op [bewerken] onder je naam
 • Vervang de tekst in het vakje achter [Professionele titel]
 • Klik de blauwe knop [Wijzigingen opslaan]

PS… zijn bovenstaande instructies niet te volgen, omdat je geen [instellingen] onder je naam hebt staan maar [settings] ? Even naar beneden scrollen en rechtsonder op [language] klikken. Nu kun je Nederlands kiezen!

»Plaats je hieronder  de URL naar jouw LinkedIn profiel op het moment dat je tevreden bent over je professionele titel?«

Advertenties
Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, LinkedIn Training, Socialmedia Tips | Tags: , , , , , , | 2 reacties

LinkedIn profiel van Top tot Teen! Deel 1 [leestijd: 2 minuten]

LinkedIn Profiel Petra Fisher BewerkenHoe oud is jouw profielfoto? Als hij er al in 2010 op stond, is de kans groot dat je nog een 80×80 pixels foto hebt. Je kon destijds niets anders uploaden. Inmiddels is daar al ruim een jaar verandering in gekomen.

Ga maar eens met je muis over de foto van mijn LinkedIn profiel. Je ziet rechtsonder een vergrootglas met een [+] verschijnen. Als je op mijn foto klikt krijg je een groter exemplaar te zien. LinkedIn is een netwerk site, wel zo fijn om te kunnen zien met wie je netwerkt nietwaar?

Zorg dat je foto neutraal is. Niet paspoort, ik mag niet lachten neutraal. Maar zonder vakantievrienden, kinderen, zonnebril, ijsmuts of kat neutraal. Kijk recht in de camera, en lach. Mensen doen zaken met mensen, je foto op LinkedIn is dan ook een perfecte kans voor je eerste indruk.

Hoe zet je die foto nu op je LinkedIn profiel?

 • Beweeg je muis over [profiel] en klik op [profiel bewerken]
 • Klik op [foto bewerken] net onder je foto of [foto toevoegen] als je nog geen foto hebt
 • Klik nu op de grijze (niet vertaalde) knop [Choose File]
 • Zoek je foto in je computer. LinkedIn geeft aan dat dit een JPG, GIF of PNG bestand zijn en mag maximaal 4MB groot zijn
 • Klik nu de blauwe [Foto uploaden] knop
 • In het volgende scherm word je gevraagd welk gedeelte van je foto je wilt weergeven. Dit doe je aan de hand van het gele vierkant in beeld. Je profielfoto is altijd vierkant.
 • Klik vervolgens op [Foto opslaan]
 • Daarna word je gevraagd, wie jouw foto allemaal mag zien (Mijn connecties | Mijn netwerk | Iedereen). Ik zou zeggen: Iedereen!
 • Nu nog even op de blauwe knop [Instellingen opslaan] klikken en je bent klaar.

Jouw foto staat nu op je LinkedIn Profiel!

… zijn bovenstaande instructies niet te volgen, omdat je geen [instellingen] onder je naam hebt staan maar [settings] ? Even naar beneden scrollen en rechtsonder op [language] klikken. Nu kun je Nederlands kiezen!

PS … als je echt op mijn LinkedIn profiel foto hebt geklikt om hem te vergroten, zag je dat het een wat slechte, korrelige kwaliteit is. Dus… doe naar mijn woorden, niet naar mijn daden! En hieronder graag jouw suggestie voor een goede fotograaf!

Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, LinkedIn Training, Socialmedia Tips | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

De URL naar jouw LinkedIn profiel in je email handtekening [leestijd: 1,5 minuut]

URL LinkedIn profiel aanpassenJe profiel is eigenlijk gewoon een website en heeft dus ook een URL. Die kun je mooi in je email handtekening zetten. Helemaal fijn natuurlijk, als hij er dan een beetje netjes uitziet.

Zo ziet de URL naar mijn openbare LinkedIN profiel eruit: http://nl.linkedin.com/in/petrafisher (en met /nl erachter kom je rechtstreeks op mijn Nederlandstalige profiel).

Standaard ziet je URL er niet zo uit, er staan nog allemaal cijfers en letters achter je naam. Ziet er niet zo mooi uit. Gelukkig is dit heel eenvoudig aan te passen:

– beweeg de muis over je naam (rechtsboven)
– klik op [instellingen]
– vaak moet je je nu voor de veiligheid even opnieuw aanmelden
– kies onder [nuttige koppelingen] de optie [uw openbare profiel bewerken]
– kies nu de optie [URL van uw openbare profiel aanpassen]
– vul hier alleen je naam in
– klik op de blauwe knop met [stel uw aangepaste URL in]

Nu heb ook jij een mooie, nette URL om in je email handtekening te plaatsen.

Ken je een collega, klant of andere relatie die nog een ‘onaangepaste’ URL heeft? Stuur dan gerust dit bericht door.

PS … zijn bovenstaande instructies niet te volgen, omdat je geen [instellingen] onder je naam hebt staan maar [settings] ? Even naar beneden scrollen en rechtsonder op [language] klikken. Nu kun je Nederlands kiezen!

Ik gebruik de URL naar mijn LinkedIn profiel in mijn email handtekening, op mijn website en in mijn CV. »Ik ben benieuwd waar jij de URL neerzet zodat mensen in één klik een kijkje op jouw LinkedIn profiel kunnen nemen. Deel je suggesties hieronder!«

Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, Quick tips, Socialmedia Tips | Tags: , , , , , , , , | 6 reacties

Wat gebeurt er met je LinkedIn ‘Openbaar Profiel URL’ bij meerdere talen? [leestijd 2,5 minuut]

Connect on LinkedInDe URL naar je openbare LinkedIn profiel (public profile) is handig om in je email handtekening te zetten. En op je website. Je blog. In je CV. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geniaal. In één klik zitten mensen op je LinkedIn profiel waar ze alles over jou als professioneel persoon kunnen vinden.

Stel je hebt twee LinkedIn profielen. Bijvoorbeeld een Engelstalig en Nederlandstalig profiel. Wist je dat die elk een eigen, unieke URL hebben? Okee, beetje open deur waarschijnlijk. Het zijn tenslotte websites en elk LinkedIn profiel opent in een andere pagina. Kijk maar…

URL naar Nederlandstalige LinkedIn Profiel Petra Fisher
LinkedIn Profiel URL Petra Fisher Nederlands
URL naar English LinkedIn Profile Petra Fisher
LinkedIn Profile URL Petra Fisher EnglishDe URL is opgebouwd uit eerst nl, omdat ik vanuit Nederland mijn profiel heb aangemaakt. Dan de standaard URL naar LinkedIn. Tot slot  /in/gebruikersnaam. Dit is de URL van mijn primaire profiel. Vervolgens heb ik een Nederlandstalig profiel aangemaakt. De URL naar mijn Nederlandstalig LinkedIn Profiel (bovenste afbeelding) heeft de extra toevoeging /nl

Verwar dit alles niet met de taalinstelling ‘Nederlands’ die we sinds vrijdag 27 januari op LinkedIn hebben gekregen. Je ziet in bovenstaande plaatjes:
Aanbevelingen in plaats van recommendations
Connecties in plaats van connections
Openbaar Profiel in plaats van Public Profile

De termen in je gebruikersomgeving (interface) kun je in LinkedIn in het Nederlands weergeven, door helemaal naar onder te scrollen. Daar klik je rechtsonder op ‘language’ selecteer ‘Nederlands’ en ineens staat er rechtsonder ‘taal’.

Dit gaat alleen om de termen die onderdeel zijn van de LinkedIn site. Wat je zelf invult, staat altijd in de taal waarin jij geschreven hebt. Vandaar dat veel mensen twee profielen aanmaken.

Wat wel is veranderd sinds de introductie van de Nederlandse gebruikersomgeving… Als jij twee profielen hebt ingevuld, krijgt je bezoeker automatisch de voor hem meest relevante versie te zien. Concreet:  heeft iemand zijn LinkedIn taal op Nederlands gezet en zoekt deze persoon naar mij dan wordt mijn Nederlandstalige LinkedIn profiel getoond.

Terug naar de vraag uit het begin.  Wat gebeurt er met je URL bij een LinkedIn profiel in meerdere talen? Bij de secundaire profielen komt er een landcode aan het eind van je URL. Dus… heb je een website in het Engels en in het Nederlands? Plaats dan op beide versies van je website de relevante URL naar je LinkedIn profiel of profile! Lastiger is het in de email. In Outlook kun je meerdere handtekeningen opslaan. Let er dan wel op dat je bij een mailtje naar een Engelstalig persoon, je de andere handtekening gebruikt. Je kunt ook beide links in je handtekening zetten en telkens voor je op versturen klikt de niet relevante verwijderen. Omslachtig en het gaat natuurlijk een keer mis!

»Wat is voor jou de meest werkbare oplossing om vanuit je email rechtstreeks naar je meest relevante LinkedIn profiel te verwijzen?«

Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, Socialmedia Tips | Tags: , , , , , , | Een reactie plaatsen

LinkedIn: Wie ziet mijn NL profiel en wie mijn EN? [leestijd: 1,5 minuut]

LinkedIn NL LinkedIn OranjeJe LinkedIn profiel kan sinds gister (vrijdag 27 januari 2012) op Nederlands gezet worden! Hoe zit dat als je je profiel in twee talen hebt aangemaakt? Hoe voorkom je dat je Nederlandse contacten je Engelse profiel te zien krijgen? Of misschien nog wel vervelender, dat al mijn Australische connecties standaard mijn Nederlandse profiel zien?

Jacco Valkenburg heeft het zo goed uitgelegd, dat ik hem even citeer:

»Er zijn 2 voorwaarden om standaard een NL (Dutch) profiel te zien:
1) Een bezoeker moet de taal op Nederlands hebben ingesteld
2) Het profiel dat bezocht word moet een Nederlandse versie bevatten
Alleen als hier aan is voldaan wordt eerst (default) het Nederlandse profiel getoond. Voor 98% van de LinkedIn gebruikers zal het English profile eerst getoond worden en dat is prima! Ik zou niet anders willen. De Nederlandstalige LinkedIn gebruikers krijgen nu direct mijn Dutch profiel te zien.«

Lees het volledige artikel van Jacco “LinkedIn in het Nederlands gebruiken kan probleemloos” op zijn eigen site.

Lange tijd twijfelde ik over het aanmaken van een tweede LinkedIn profiel. Leek me maar een gedoe, twee profielen bijhouden. Met deze nieuwe functionaliteit vind ik het echter de moeite waard. Heb jij al een tweede profiel? Zorg dan dat het up to date is. Ik kreeg van een goede bekende ineens een sterk verouderd profiel te zien. Als anderen hun standaard (default) op Nederlands zetten en jij hebt ooit een Nederlands profiel aangemaakt, dan is jouw Nederlandse LinkedIn profiel wat zij nu te zien krijgen!

Ik ga dit weekend een Nederlands LinkedIn profiel aanmaken, wat doe jij?

Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, Quick tips, Socialmedia Tips | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

LinkedIn op klompen: Geniale infographic door Jerry Nicolaas [leestijd: 1 minuut]

LinkedInInfographic door Jerry Nicolaas LinkedInNL
Infographic door Jerry Nicolaas

Geplaatst in Infographic, LinkedIn, LinkedIn Coach | Tags: , , | Een reactie plaatsen

LinkedIn interface in het Nederlands? Dat doe je zo! [leestijd: 1 minuut]

LinkedIn Interface Nederlands Petra Fisher LinkedIn Coach Trainer

Dinsdag had ik het er nog over met een collega trainer. De Nederlandse interface voor LinkedIn. Die zou in het najaar 2011 geïntroduceerd worden. Zou… want LinkedIn besloot toch eerst maar een Japanse interface te introduceren. Ergens begrijp ik het ook nog wel. Nederland had al het hoogste lidmaatschap als percentage van de bevolking.

Zo heel veel last hadden de Nederlandse gebruikers blijkbaar niet van de Engelse LinkedIn interface.
Nu zijn de Nederlanders dan toch beloond voor hun loyale (en massale) lidmaatschap van LinkedIn!


Wil jij je interface op Nederlands zetten? Dat is heel eenvoudig!

Scroll helemaal naar beneden op een willekeurige  LinkedIn pagina,
klik rechtsonder op “language” en kies Nederlands!

Houd je niet van snelle acties? Of heb je een hekel aan veel scrollen? Dan hier een ouderwets stappenplan:  😉
1) Muis over je naam (rechtsboven)
2) Klik op [settings]
3) Kies linksonder de tab [account]
4) Kies onderaan het linker rijtje [select your language]
5) Even scrollen, op Nederlands klikken
6) BINGO!

»En… ga jij je account op Nederlands zetten? Ik ben heel benieuwd waarom wel/niet. Licht je keuze toe in je reactie hieronder!«

Geplaatst in LinkedIn, LinkedIn Coach, Quick tips, Socialmedia Tips | Tags: , , , , | 2 reacties